Kinderfysiotherapie

Een baby die erg slap of juist gespannen aanvoelt, nog niet zo veel kan zoals andere baby's of de hele dag naar dezelfde kant kijkt. Een peuter die opvallend loopt, vaak valt of last heeft van plotselinge woedeaanvallen. Een kleuter die houterig rent, zich niet op z’n gemak voelt in een drukke omgeving of moeite heeft met zindelijk worden. Een schoolgaand kind dat moeite heeft met schrijven of zwemmen, nog niet kan fietsen, niet weet welke sport hij leuk vindt of bang is voor nieuwe dingen. Of een tiener met een sportblessure of andere pijnklachten...

Ze hebben allemaal baat bij kinderfysiotherapie. Een kinderfysiotherapeut richt zich op de motorische ontwikkeling van een kind. Als die om wat voor reden achterblijft, kan dat allerlei reacties opleveren. Ook klachten die zich uiten in gedrag, kunnen soms worden herleid tot een storing van de motorische ontwikkeling. Moeite met knutselen of met stilzitten in de klas, niet mee kunnen komen met de gymles door onhandige motoriek, hoofdpijnklachten, het kan verbeterd worden door middel van kinderfysiotherapie.

Denkt u dat uw kind – of een kind in uw omgeving – één van bovenstaande indicaties heeft?

Neem dan gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak. Fysiotherapie werkt namelijk vaak snel en efficiënt. Hoe eerder, hoe beter. Uiteraard gaan we niet over een nacht ijs – doen we eigenlijk nooit – en brengen we eerst zorgvuldig de klachten samen met u en uw kind in beeld. Samen met u werken we dan aan een behandelplan, dat desgewenst bij u thuis wordt uitgevoerd. Mocht dat beter voor het kind zijn.

Vergoeding en verwijzing.

U heeft geen verwijzing nodig van uw huisarts. Behandelingen worden vergoed vanuit het basispakket. Kortom, als u ook maar enig vermoeden heeft dat fysiotherapie uw kind kan helpen maak dan een afspraak met kinderfysiotherapeut Linda Sluijs. Uw kind heeft er een leven lang plezier van.

Meer informatie en indicaties voor kinderfysiotherapie vindt u op kinderfysiotherapietrias.nl